DIY Fredag: Pres blomster

Da jeg var barn i 80'erne, var det at presse blomster, noget man gjorde i tykke telefonbøger.

Nu er det blevet moderne igen med pressede blomster. De kan bl.a. bruges til at lime udenpå hjemmelavede kort, indbydelser, bogmærker og gavemærker, til at komme i de smukke Moebe rammer med glas for- og bagside, til at pynte et mobilcover eller udenpå bloklys.

Bogmaerke Pressede Blomster

Men telefonbøgerne er ikke længere lige noget, man har liggende.
Hvad gør man så, hvis man gerne vil have pressede blomster?

 

Der er to måder at presse blomster på.

Den ene er den klassiske metode, med at lægge blomsterne i pres eks. i en tyk bog.
Husk at lægge blomsterne mellem noget papir inden du lægge dem ind i bogen. Det kan jo være, de smitter af på bogens sider eller sidder fast og ødelægger bogen.
Du kan bruge almindeligt printerpapir, køkkenrulle eller bagepapir til at lægge blomsterne mellem når de skal presses.

Det værste ved at lægge sine blomster i pres i en bog, er at man jo skal vente mindst en uge på, at blomsterne er klar til brug.


Den anden metode er at presse blomsterne med et strygejern.
Det tager kun en dags tid på denne måde.
Blomsterne skal lige ligge i pres i en bog lidt tid (et par timer ca), for at få dem flade. Lad blomsterne ligge i pres et døgn, og du skal ikke stryge dem så længe for at tørre dem.
Med denne metode skal blomsterne også være mellem to stykker papir, du skal ikke begynde at stryge direkte på blomsterne. Du skal faktisk bare trykke blomsterne med strygejernet i ca. 10 sekunder af gangen, det skal ikke køre frem og tilbage, men holdes stille på blomsterne, så de ikke rykker sig rundt.
Strygejernet skal være på middelvarme og uden damp.